Okumayı Seven Kız: Ayşe 'nin Hayal Dünyası

10 yaşına giren Ayşe için hazırladığım pasta...Okumayı çok seven ve sürekli roman kahramanlarını hayal dünyasında yaşatan Ayşe için, görselliği ön plana çıkaran şeker hamurlu bu pasta tam bir sürpriz oldu. Kremalı pastalar lezzet açısından , her zaman tercihimdir. Ama şeker hamuruyla " oyun oynamak" oldukça keyifli :)Okuyan kız figürünü yapmakta zorlandım ve pek sabırlı davranamadım.Şeker hamuruyla(gerçek) ilk deneyimimdi ve ailem için çok özel zamanlarda bu tür pastalar yapmak için uğraşabilirim diye düşünüyorum.
Bayram sonrasında güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle, herkesin bayramını kutlarım...
Bayramda Top Kek Pasta
Zaman öyle hızlı geçiyor ve bizlerinde yapacağı o kadar çok iş ve ayrıntı var ki adeta zamanla yarış içerisindeyiz. Bayram için hazırlıkların en önemlisi de gelen misafirlere ikram edilecekler.
Bu bayram şerbetli tatlı yapmak veya hazır birşeyler almak yerine nispeten daha hafif ve kolay bir ikram yapmayı düşündüm ben:Muffin kalıplarında küçük pastacıklar.
Umarım sizede pratik gelir.
Pastacıkların genel olarak yapılışı şöyle: Öncelikle kakaolu kek hamurunu küçük kalıplarda pişiriyorsunuz. Diğer tarafta yarım kilo sütten krema hazırlıyorsunuz. Muffinlerin üzerini çikolata sos , yeşil fıstık, hindistancevizi, veya fındık hatta eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Muffinlerin alt kısmını ise oyup krema ile dolduruyorsunuz ve dolaba kaldırıyorsunuz .Herkese, sevdikleriyle birarada geçirecekleri, güzel bayram günleri diliyorum.
Top Kek Pasta
Kek malzemeleri:
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı süt
-2/3 su bardağı kakao
-2,5 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
(Dikkat : Kek malzemeleri oda ısısında olacak)
Krema Malzemeleri:
-1/2 litre süt
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı buğday nişastası
-4 kaşık şeker
-vanilya
8 adet iri kek kalıbı veya 12 adet kağıt muffin kalıbı
Yapılışı:
Öncelikle kremayı hazırlayın . Süte şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırarak koyu kıvama gelene kadar pişirin , vanilyasını ekleyip soğuması için bir kenara koyun.
Keki hazırlamak için kalıplarınız kağıt değilse dip kısımlarını yağlayıp hazır edin. Fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın.
Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları koyup kabarana kadar karıştırın. Sonra tüm sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Un , kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip homojen bir karışım elde edin. Kek hamurunu kalıplara bölüştürün.
Hızlı bir şekilde fırına yerleştirin ve fırının ısısını 180 C ye düşürün.
Pişen keklerinizi soğuduktan sonra düzgünce kalıplardan çıkarın. Alt kısımlarından delik açarak kaşık yardımıyla oyun. İçlerine soğuk kremayı doldurun. Servis tabağınıza ters çevirerek yerleştirin. Üstlerine çikolata sos gezdirin ve yeşil fıstıkla süsleyin. Bir gece dinlendikten sonra pastacıklarınız ikram edilmeye hazır.


Bu bayram şerbetli tatlı yapmak veya hazır birşeyler almak yerine nispeten daha hafif ve kolay bir ikram yapmayı düşündüm ben:Muffin kalıplarında küçük pastacıklar.
Umarım sizede pratik gelir.
Top Kek Pasta
Kek malzemeleri:
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı süt
-2/3 su bardağı kakao
-2,5 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
(Dikkat : Kek malzemeleri oda ısısında olacak)
Krema Malzemeleri:
-1/2 litre süt
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı buğday nişastası
-4 kaşık şeker
-vanilya
8 adet iri kek kalıbı veya 12 adet kağıt muffin kalıbı
Öncelikle kremayı hazırlayın . Süte şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırarak koyu kıvama gelene kadar pişirin , vanilyasını ekleyip soğuması için bir kenara koyun.
Keki hazırlamak için kalıplarınız kağıt değilse dip kısımlarını yağlayıp hazır edin. Fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın.
Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları koyup kabarana kadar karıştırın. Sonra tüm sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Un , kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip homojen bir karışım elde edin. Kek hamurunu kalıplara bölüştürün.
Hızlı bir şekilde fırına yerleştirin ve fırının ısısını 180 C ye düşürün.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
İşte Bu Pastaya Hayır Demem!
Bu yaz yaptığımız orman gezilerinde topladık bu ahududuları. Ormanda yabani olarak yetişen ahududu, böğürtlen, dağ çileği bol bol karşımıza çıktı. Derindondurucuya koyduklarım ise pasta malzemesi oldular. Küçük bir kek pişirdim, yaklaşık 16 cm çapında pandispanya kalıbında.
Keki iki parçaya böldükten sonra ara kısmına ve üstüne krema sürdüm. Ve pastanın dışını bol miktarda ahudu ile süsledim. Nane yaprakları da işe yaradı doğrusu.
Kek Malzemeleri: (5-6 kişilik)
-2 yumurta
-3/4 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı yoğurt
-2 su bardağı un
-yarım paket kabartma tozu
-vanilya
Pasta için :
-1/2 kilo ahududu
-nane yaprakları
-iki paket kremşanti ve şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt
Öncelikle keki pişirin. Yumurta ve şekeri çırpıp kabarttıktan sonra, yağ ve yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek karıştırın, tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp önceden ısıttığınız fırında 180 C de pişirin.
Kek soğuduktan sonra - çok kalın olmuşsa üst kısmını biraz inceltin. İkiye bölün ve ara kısma krema ekleyin.Üstünü krema ile kaplayın. Bol miktarda ahudu ile üst ve yan kısımları süsleyin. Nane yaprakları serpiştirin.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
7 Yaşında Olmak
Gördüğünüz gibi kızlar hararetli bir çalışma içerisindeler. Öyle daldılar ki pastayı süslemeye , fotoğraf çektiğimi bile farketmediler. Zeynep 'in doğum günü için pasta yaptım ve süsleme kısmını Ayşe'ye (yan fotoğrafta) ve Zeynep 'e (üst fotoğrafta) bıraktım.
Süsleme işi onları öyle memnun etti ki herhalde kusursuz görünümde hazır bir pasta alsam bu kadar mutlu olamazlardı. Çocuklara birşeyler üretmenin hazzını yaşatmak gerekiyor. Pahalı ürünlerle dolu, istediğini sürekli elde edebildiği bir dünya çocuk ruhunuda kolayca bozabiliyor. Halbuki 7 yaşında mutluluk öyle sıradan ki, basit bir dokunuş onu perçinleyebiliyor. Keşke bizlerde çocuk ruhumuzu hiç kaybetmesek, olağan durumlar bizi hep mutlu edebilse.
Doğumgünü için dört mevsim kurabiyelerinden yaptım ve uçlarına çubuk yerleştirdim .Çubuklu kurabiyeler çocukların inanılmaz ilgisini çekti. Doğumgününe gelen 12 çocukta beğenisini sundu, bende memnun oldum tabii ki. Bundan sonra kurabiyeler çubuklu pişirilecek... :)

Okul kermesi için de aynı kurabiyelerden yaptım ve royal icin krema ile süsledim.Kurabiyeleri süslemek gerçekten çok zevkli bir işmiş ama zamanı bol olanlara ...
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Fındık Ezmeli Çikolata Kremalı Bisküvi
Hastane, okul , devlet dairesi gibi mekanlarda bulunan sigara odaları kaldırılacak. Alışveriş mekanlarında , sigara içilmez yazısı altında içilen sigaraları göremeyeceğiz. Cafe , restaurant, kahvehane gibi insanların özellikle sigara içmeyi sevdiği mekanlar sigaraya kapanacak.
Çokta güzel olacak!
Pastaya gelince...
Altta pişirilen ince bisküvi tabakası, fındık ezmesi ve çikolatalı krema ile biraraya gelince ortaya güzel bir pasta çıktı. Fındık ezmesi, kakao ile karışınca nugat tadında oluyor. Ev yapımı bisküvinin üzerine fındık ezmesi sürüp, üstüne kalın bir tabaka krema eklediniz mi pastanız hazır.
Malzemeler
Bisküvi İçin:
-1 yumurta
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı katı yoğurt
-1/2 paket vanilya
-1,5 çay bardağı pudra şekeri
-1-2 fiske tuz
-5 çay bardağı beyaz un(tam ölçü)
Krema İçin:
-1,5 litre süt
-1 su bardağı şeker
-9 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı kakao
-Yarım paket çiğ krema
Arasına sürmek için :
-100 gr.Fındık ezmesi + 1 yemek kaşığı kakao
Süslemek İçin:
-Bitter Çikolata
Yapılışı:
1.22 cm çapında pandispanya kalıbına yağlı kağıt sererek , bisküvi hamurunu yayın, 180 C de pişirin.
2. Diğer tarafta kremayı pişirin. Soğuduktan sonra blendırda çırpın ve çiğ kremayı ekleyin, pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Buzdolabına kaldırın.
3.Bitter çikolatayı ben mari usulü eritin.Altına yağlı kağıt serdiğiniz kalp şeklinde kalıplara çikolatayı dökün .Derin dondurucuda dondurun.
4.Fındık ezmesiyle kakaoyu iyice halledin.
5.Pişirdiğiniz bisküviyi kalıptan çıkarmadan üzerine fındık ezmesini sürün.
6.Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın.
7.Dolaptan çıkardığınız kremaya çikolata parçalarını karıştırın ve kalıptaki fındık ezmesi sürülmüş bisküvinin üzerine yayın.
8.Üzerini hazırladığınız çikolata kalplerle ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
9. Birgün dolapta beklettikten sonra servis yapın.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Köstebek Pasta
Küçük kızım Zeynep okumayı -yazmayı öğrendi. Bu önemli olayı kutlamak için pratik bir pasta yapmam gerekiyordu. Hayvanları çok sevdiği için köstebek pasta yapayım dedim ama üzerine eklenen biskrem çubuklarla birlikte pasta birden "kirpi " kimliğine büründü.
Verilen kek hamuru tarifini 26 cm lik bir kalıpta pişirirseniz biraz daha yüksek bir pastanız olur. Ben 28 cm lik kalıp kullandım.Kremasına antep fıstığı+krem şanti ekledim.
Malzemeler
Kakaolu Pandispanya
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1+1/2 su bardağı un+ 1/2 su bardağı nişasta
- 4 kaşık kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1.5 lt süt
- 9 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1/2 bardak antep fıstığı
- Hindistancevizi
- vanilya
- 1 paket krem şanti
Önce kremayı pişirip , soğuması için bir kenara koyun. Pandispanya için, oda ısısında yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Zeytinyağı ve sütü ekleyin. En son un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın.Pişirdiğiniz kremayı , çok az sütle ıslattığınız krem şanti ile birlikte çırpın.Oldukça katı bir krema elde edeceksiniz . Hindistancevizi ve antep fıstığı ekleyerek kremayı ,pandispanyanızın içine dökün. Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyle kaplayın. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Daha sevimli olması için , göz ,ağız ve kirpi pastaya dönüşmesi için biskrem çubukları ekleyebilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Hindistancevizli Alman Pastası
Aylardır beklenen , özlenen kar nihayet kapladı bahçeleri , sokakları, ağaç dallarını. Kar taneleri birbiriyle yarışırcasına düşüyor Ankara 'ya.
Penceremden seyrediyorum bu manzarayı, hindistancevizi serpiştiriyorum pastama bol bol...
HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA
Malzemeler
Kek İçin:
- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 /2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 4,5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı hindistancevizi
- 1 kilo süt
- 6 kaşık un
- 3/4 bardak şeker
- vanilya
- 1 adet muz
- Üzerine ve kremaya serpiştirmek için bol miktarda hindistancevizi
Önce kremayı pişirip , soğumaya bırakın. Tüm krema malzemelerini orta ateşte karıştırarak pişirin.Koyu muhallebi kıvamına gelince mikserde çırpın.Bir kenara bırakın. Fırını 250 C ye ayarlayıp ısıtın. Kek malzemelerini sırasıyla koyup karıştırın.Önce şeker ve yumurtaları kabarıp , beyazlayana kadar çırpın. Sonra yoğurt , zeytinyağı ve sütü ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ilave edin.23 cm çapında ortası boş kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizi serpin, fırına verin. Fırın ısısını 160 C ye düşürün.
Pişen keki soğutup, fotoğraftaki gibi üst kısmını bozmadan keserek çıkartın. Pastanın içini oyun. Muz dilimleri dizip, üzerine kremayı dökün. Hindistancevizi serpiştirin.Çıkardığınız kek dilimlerini tekrar kapatın.Kalan kremayla bol hindistancevizi eşliğinde pastayı kaplayın. Dilerseniz yeşil fıstıkla renklendirebilirsiniz.
Tarif Ayçın Kayır 'a aittir.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Pasta Yapmayı Seviyorum...
Kızımın doğum günü için yaptığım pasta...Pasta yapmayı seven biri olarak , tüm acemiliğimle işe başladım. Pastacı blog arkadaşlarımın verdiği en basit şeker hamuru tarifi ile çiçekleri yaptım ki gerçekten zor işmiş. Pastanın üst kreması için değişik bir krema tarifi kullandım.Kızım ahududuyu çok seviyor , ve tabii pembe rengi de. Pastanın ara katlarında krema üzerine ahudu serpiştirdim.Ve yine bir miktar ahududuyu pişirip ezerek kremaya karıştırdım. 26 ve 24 cm lik kalıplarda pandispanyaları pişirdim.
Şeker Hamuru : Benim denediğim hamur yenebilecek türden değil, yeni başlayanlar için çok uygun ve evde bulunabilecek malzemeler içeriyor. Bu hamuru sadece gül ve yaprak yapımında kullandım.
1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve nohut büyüklüğünde tereyağ ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirdim.Gıda boyası ekleyip soğuduktan sonra fazladan nişasta ile yoğurup şekil verdim.
Hanimiş 'in ve Pastacı Burcu 'nun bloglarından değişik şeker hamuru tariflerine bakabilirsiniz.
Pasta Kaplama Kreması:Değişik bir tarif :
2 yumurta beyazını 1 bardak şeker ile çırpıp 1 litre süt ve 1 bardak elenmiş un ile karıştırıp pişirdim . Bir küçük paket hazır krema ekledim. Ahududu püresi ile karıştırdım ve mikserden geçirdim. Fazladan renk katmak için çok az gıda boyası ekledim. Bizim Pastane'deki krema tariflerine göz atabilirsiniz.
Pasta İç Kreması:Benim çok sevdiğim bir tarif , her zaman güzel ve yağ içermez:
1 litre süt, 1 bardak şeker, 2 kaşık dolusu nişasta, 2 kaşık dolusu un, vanilya .Tüm malzemeleri pişirerek soğutup, mikserden geçirdim.
Pandispanyalar:Aslında pastayı üç katlı olarak planlamıştım. Fakat üçüncü katı yetiştiremedim. Pandispanya tarifim: 5 yumurta, 5 fincan şeker, 5.5 fincan un, 1 limon kabuğu rendesi, yarım fincan su, yarım fincan limon suyu, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.
Yumurtaları ve şekeri kabarana kadar çırpın , limon kabuğu rendesi , su ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin . Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün, 175 C pişirin.
Ankara 'da Pasta Yapımını Öğrenmek...
Ankara 'da butik pastalar üreten ve pastacılık üzerine kurslar veren kaliteli bir merkez var: Pastart... Aslında pek çoğumuzun tanıdığı bir adres. Pastart'ın sahibesi Özge Oktay Hanım, harika pastalar üretiyor ve bu işi öğrenmek isteyenlere de kapı aralıyor. Ben girişimciliği, başarılı çalışmaları nedeniyle kendisini tebrik ediyorum . Pastacılık kurslarına katılmak isteyenler buradan bilgi alabilirler: Tel - 0 312 436 66 70Bunlar da ilginizi çekebilir:
Çikolatalı Fıstıklı Pasta

Burada küçük bir hile var! Bir pandispanya hamurunu ikiye böldüm birine kakao kattım , diğerine ise haşlayıp blendırda çektiğim ıspanak yapraklarını karıştırdım. Yeşil , fıstıklı görünümde bir pandispanya elde ettim , küçük hile bu. Pastanın ara katlarına ve üstüne, minik fıstıklı çikolata parçaları serpiştirdim.Oldukça hafif , krema ve kekinde yağ yok hatta çikolata rendeleyeceğim için beyaz kremaya şeker katmadım . Gerçekten çok hafif ve görüntüsü güzel oldu. Deneyin , pişman olmayacaksınız...:))
Çikolatalı Fıstıklı Pasta
MalzemelerPandispanya
4 iri yumurta
4 fincan şeker
3 fincan un
1,5 fincan nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu için 2 kaşık kakao
Ispanaklı için bir bardak ıspanak yaprağı
Beyaz Krema
1 kilo süt
2 kaşık dolusu buğday nişastası
2 kaşık dolusu un
vanilya
4 kaşık şeker
Kakaolu krema
1/2 lt süt
1 kaşık dolusu un
1 kaşık dolusu nişasta
2 kaşık kakao
3 kaşık şeker(silme)
Süslemek için Mabel 'in fıstıklı sütlü çikolatası
Yapılışı
Pandispanya hamurunu hazırlayın. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp un , vanilya ve nişastayı ekleyin . Bu karışımı iki eşit parçaya bölün. Birine kakao katın diğerine haşlayıp blendırdan geçirdiğiniz ıspanakları karıştırın. Kakaolu ve ıspanaklı olmak üzere iki ayrı hamurunuz olacak . Bunları 18 cm lik pasta kalıbında ayrı ayrı pişirin. Kremaları da pişirip bir kenara koyun.Pasta haline dönüştürmeden önce tüm malzemeleri bir gün dinlendirmekte fayda var.Kakaolu pandispanyayı 3 parçaya, ıspanaklı pandispanyayı 2 parçaya bölün , kekleri sütle ıslatın. Önce kakaoludan başlayarak aralarına bolca krema sürüp bıçakla doğradığınız fıstıklı çikolata parçalarını yayarak dizin . En üste kakaolu kremayı sürüp ,bolca fıstıklı çikolata parçaları serpiştirin. Pastanız hazır . Afiyet olsun.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Aşşk Pasta
Aşk bir ömür boyu sürer mi? Öylesine karmaşık , heyecan verici ve çoğu zaman anlatılamayan, adeta yaşamdan koparan bu güçlü duyguyu bir insanın ömür boyu sürdüremeyeceği inancındayım. Aşk sevgiye dönüşerek devam eder.Sevgi ise paylaşımdır , saygıdır, ben dememektir, kendinden çok karşındakini düşünmektir. Sevginin bir ölçüsü yok , sen bana şunu aldın , şöyle davrandın , beni sevmiyorsun gibi ölçütlere yer yok sevgide .Seversen karşılık beklemeden , sürekli verirsin , almayı düşünmeden. Birbirlerine çok aşık olarak evlenip sürdüremeyenler, aşkı sevgiye dönüştüremeyenlerdir. Sevgi tüm hayata yayılmalı,yaradana olan sevgi, annenin çocuğuna olan sevgisi, toprağı sevmek, işini sevmek ... Sevgiler sonsuz. Sevgiyi ifade etmek için bazen sembollere ihtiyaç duyarız. İşte hanımların sevgi ifadesi , karşılık beklemeden sevdiklerine hazırladıkları sofralar. Hergün bıkmadan usanmadan en besleyici, en lezzetli yiyeceği sunma çabaları...Sevgiyi elde etmek ve korumak için emek harcamak gerek diye düşünüyorum...Seven ve sevilenler için hayat gerçekten güzel
Aşşk PastaMalzemelerKekmalzemesi
-2 yumurta
-1+1/2 bardak un
-1 +1/2 bardak şeker
-1/4 bardak kakao
-1/2 paket kabartma tozu
-1 fiske tuz
-1/2 bardak zeytinyağı
-1 bardak süt
Çikolata Krema
-1 lt süt
-7 kaşık toz şeker
-3 kaşık dolusu kakao
-3 fincan un
-vanilya
-üzerini süslemek için renkli marzipan hamuru , veya dilediğiniz süsleme malzemesi, kalp şeklinde kek kalıp
Yapılışı
Önce kremayı hazırlayın. Tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. koyu kıvamda kremayı iyice soğutun hatta buzdolabında birkaç saat bekletip, mikserle iyice karıştırın. katı yağ eklemeksizin oldukça kıvamlı bir krema elde edilmiş olacak. Krema hazır olunca kek hamuru yapımına geçin.Şekerin yarısıyle yumurta aklarını katı ve beyaz kıvama gelene kadar çırpın bir kenara koyun. Diğer bir kapta, yumurta sarılarıyla şekerin kalanını çırpın. Süt , yağ ekleyip karıştırın. Yumurta akı karışımını ekleyin. Son olarak , un, kakao, tuz ve kabatma tozunu ekleyin halloluncaya kadar karıştırın, yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün. 180 C derecede pişirin.Soğuyan keki üç parçaya bölün ve aralara bol krema sürün. Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Pasta Yemek İçin Bahane Hazır !
"Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" demiş tarihte bir şahsiyet. Bazan hep pasta yemek gibi ütopik bir düşünce geçsede insanın aklından, pasta yiyebilmek için genellikle pasta yemeyi gerektirecek bir halde olmak lazım...
- Çok mu stresli bir gündü? Kocaman bir dilim pastayı (hemde çikolatalı) hakettik demektir.
-Bugün pek mutluyuz, diyet yok, herşey mükemmel, gelsin pasta , gitsin çikolata. Ne güzel...
-Doğum günü , evlilik yıldönümü, anneler günü, arkadaş toplantısı , içimden geldi pasta yaptım vs.
Pasta yemeyi hepimiz severiz ve sık sık tüketmek için türlü mazeretlerimiz vardır.
Peki ne zaman pasta yemek aklımızın ucundan geçmez hiç düşündünüz mü?
Kurt gibi acıkmışken... Buram buram kokan taze ekmek ve türlü nefis yiyecekler aç midenin hayalinde uçuşurken , pasta yemeyi kimse düşünemez.Bu nedenle hep tokluğun, zarif sofraların, keyifli anların , mutsuzluğu mutluluğa çevirme hayallerinin yiyeceği olmuştur pasta.
Sizin de pasta bahaneniz hazırsa buyurun denemeden sakın geçmeyin bu tarifi...
ÇİKOLATALI RULO PASTA
Ben kek hamurunu küçük fırın tepsisinde pişirdim . Dolayısıyla pasta keki biraz kalın durdu.Keki 30*25 lik dikdörtgen bir tepside pişirebilirseniz ince ,uzun ve daha çok beyaz krema içeren bir rulo pasta eldebilirsiniz.kek piştiğinde oldukça elastik oldu ve rulo yapmada hiç sorun yaşamadım.
Malzemeler
Kek Malzemeleri:
4 yumurta
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
yarım paket vanilya
1 /4 su bardağı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 /4 su bardağı su
Beyaz Krema
1 lt süt
3 kahve fincanı un
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Çikolata Krema
300 ml süt + 200ml su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı
Beyaz Krema :Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çelik tencerede , tahta kaşık kullanarak karıştıra karıştıra koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ilıdıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin. Kullanacağınız zaman dolaptan çıkarıp yüksek ayarda mikserle çırpın.
Çikolata Krema: Tüm krema malzemelerini karıştırın ve pişirin.Soğuduktan sonra mikserle çırpın.
Kek Yapımı:Yumurta beyazlarını şekerle birlikte ,karbeyaz olup koyulaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta açık limon sarısı olana kadara çırpın ve yumurta beyazı karışımına ekleyin.Suyu ekleyerek. Ayrı bir kapta un , kakao, kabartma tozunu karıştırın ve eleyerek yumurta karışımına ekleyin ve tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırın.Küçük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek hamurunu eşit bir şekilde dökün . Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 -15 dakika pişirin.Sıcakken fırından çıkarın ve biraz ılıyınca yağlı kağıttan ayırıp rulo halinde sarın . Tam anlamıyla soğuyunca içine beyaz kremayı sürün rulo sarın. Üstünü çikolata kremayla kaplayın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.Bir gün beklettikten sonra servis yapın.
- Çok mu stresli bir gündü? Kocaman bir dilim pastayı (hemde çikolatalı) hakettik demektir.-Bugün pek mutluyuz, diyet yok, herşey mükemmel, gelsin pasta , gitsin çikolata. Ne güzel...
-Doğum günü , evlilik yıldönümü, anneler günü, arkadaş toplantısı , içimden geldi pasta yaptım vs.
Pasta yemeyi hepimiz severiz ve sık sık tüketmek için türlü mazeretlerimiz vardır.
Peki ne zaman pasta yemek aklımızın ucundan geçmez hiç düşündünüz mü?
Kurt gibi acıkmışken... Buram buram kokan taze ekmek ve türlü nefis yiyecekler aç midenin hayalinde uçuşurken , pasta yemeyi kimse düşünemez.Bu nedenle hep tokluğun, zarif sofraların, keyifli anların , mutsuzluğu mutluluğa çevirme hayallerinin yiyeceği olmuştur pasta.
Sizin de pasta bahaneniz hazırsa buyurun denemeden sakın geçmeyin bu tarifi...
ÇİKOLATALI RULO PASTA

Ben kek hamurunu küçük fırın tepsisinde pişirdim . Dolayısıyla pasta keki biraz kalın durdu.Keki 30*25 lik dikdörtgen bir tepside pişirebilirseniz ince ,uzun ve daha çok beyaz krema içeren bir rulo pasta eldebilirsiniz.kek piştiğinde oldukça elastik oldu ve rulo yapmada hiç sorun yaşamadım.
Malzemeler
Kek Malzemeleri:
4 yumurta
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
yarım paket vanilya
1 /4 su bardağı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 /4 su bardağı su
Beyaz Krema
1 lt süt
3 kahve fincanı un
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Çikolata Krema
300 ml süt + 200ml su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı
Beyaz Krema :Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çelik tencerede , tahta kaşık kullanarak karıştıra karıştıra koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ilıdıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin. Kullanacağınız zaman dolaptan çıkarıp yüksek ayarda mikserle çırpın.
Çikolata Krema: Tüm krema malzemelerini karıştırın ve pişirin.Soğuduktan sonra mikserle çırpın.Kek Yapımı:Yumurta beyazlarını şekerle birlikte ,karbeyaz olup koyulaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta açık limon sarısı olana kadara çırpın ve yumurta beyazı karışımına ekleyin.Suyu ekleyerek. Ayrı bir kapta un , kakao, kabartma tozunu karıştırın ve eleyerek yumurta karışımına ekleyin ve tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırın.Küçük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek hamurunu eşit bir şekilde dökün . Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 -15 dakika pişirin.Sıcakken fırından çıkarın ve biraz ılıyınca yağlı kağıttan ayırıp rulo halinde sarın . Tam anlamıyla soğuyunca içine beyaz kremayı sürün rulo sarın. Üstünü çikolata kremayla kaplayın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.Bir gün beklettikten sonra servis yapın.
Satranç Pasta

Bugün eşimin doğum günü.Bana pasta yapmak için bir fırsat doğdu:)Satranç pasta çok orjinal, yıllar önce ilk defa bir yemek dergisinde görüp denemiştim, güzel olmuştu. Yalnız bu kez pastayı dikdörtgen prizması şeklinde yaptım.Cumartesi sabahı pandispanyaları pişirdim ve pastayı süsledim. Umduğumdan daha kısa sürede ortaya çıktı. Kutlamayı Pazar akşamı yaptığımız için , bugün yayınlayabiliyorum. Aynı pastayı Hatice (portakalağacı) daire şeklinde denemiş, buradan bakabilirsiniz.
Malzemeler
Pandispanya İçin
- 5 yumurta
- 5 ,5 kahve fincanı un
- 5 kahve fincanı şeker
- 1 fincan limon+su karışımı(yarım fincan limon suyu üzerine ılık su eklenerek 1 fincana tamamlanır)
- 1 kahve kaşığı kabartma tozu
- kakaolu pandispanya için 3 kaşık kakao
- kakolu pudingi tercih ettim siz farklı krema tarifleri deneyebilirsiniz
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 5-6 kaşık dolusu şeker
- 4 kaşık dolusu buğday nişastası
- 4 kaşık (silme) kakao

Yapılışı
- Pandispanyaları hazırlamak için, yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırpma kaplarına alın.Yumurta beyazlarını koyulaşana kadar çırpın, bir kenara koyun.Yumurta sarıları ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın, limon+ su karışımını ekleyin, karıştırın.Çırpılarak katı hale getirilmiş yumurta beyazlarını ekleyin karıştırın.Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Bu aşamada pandispanya hamurunu eşit olarak iki kaba bölün. Birine kakao ekleyin .Yağlanmış iki dikdörtgen kalıba(25 cm uzunluğunda borcam kalıp) kakaolu ve kakaosuz pandispanyaları dökün. Önceden ısıtılmış 175 C fırında pişirin. Kekler soğuyunca kalıptan çıkarın.
- Önce enlemesine ikiye sonra bu parçaları boylamasına 6 eşit şerit olarak kesin.şeritleri yarım su bardağı süt ile hafifçe ıslatın.
- Pişirdiğiniz kremayı şeritlerin birleşme yerlerine sürerek , şeritleri fotoğraftaki gibi yerleştirin ve birbirine yapıştırın. Üzerine kalan kremayı yayın.Pastayı 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra kurabiye kalıplarıyla marzipan hamurundan kestiğiniz parçalarla süsleyin.Birgece buzdolabında dinlendirdikten sonra ikram edin.

Bunlar da ilginizi çekebilir:
Bisküvi + Krema= Pasta

Bugün bu pastayı paylaşmazsam içim rahat etmeyecekti.Bu nedenle onlarca iş dururken bilgisayarımın başındayım.Pastanın tek önemli özelliği bisküvisinin de ev yapımı olması.Böyle bir pasta yapma fikri nereden çıktı ? Bisküvi hepimizin evinde bulunan ve acil durumlarda pastaya dönüşebilen bir malzeme. Peki alırken içeriğine dikkat ediyor musunuz?
Hidrojene bitkisel yağ içeren bisküviler çok fazla . Hidrojene bitkisel yağlar (oda ısında katı olan margarinler,trans yağlar)yüksek ısıya dayanıklı ve vücut ısısında yakılamıyor, vücudun bir parçası haline gelip kalıcı şişmanlığa sebep oluyor. Bu tür yağ içeren yiyecekleri - fast food, gofret, cips, bisküvi, hazır kek vs.- sık tüketenler obezite ile karşı karşıya ve kolay kilo veremiyorlar. Kanser riskinin yüksekliği de cabası.
İşte bu sebeple bisküvisi marketten alınıp 4 dakikada ! hazırlanacak pastayı , bisküvileri de kendim pişirdiğim için 1.5 saatte ancak dolaba koyabildim.Ve çok beğenildiği için kırıntısı kalmadı:)
Malzemeler
Bisküvi Hamuru İçin:
-3/4 bardak zeytinyağı
-2 yumurta
-1/2 bardak şeker
-kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2,5 bardak un (un miktarı unun cinsine göre değişebilir . Aynı pastayı daha önce denediğimde daha fazla un kullanmıştım ve daha fazla kabarmıştı. Bu sefer kırmızı paketli Söke un kullandım ki ekmek ,poğaça yapımında iyi sonuç veriyor, fakat kek kurabiye için uygun değil. Bile bile kullandım. Unun cinsine dikkat ...)
Kreması için:
-1 lt. süt
-2 kaşık dolusu un
-2 kaşık dolusu buğday nişastası
-vanilya
-6-7 kaşık kadar esmer şeker ( bu sebeple krema bej renkte oldu)
Ve 1 adet 25 cm çapında kelepçeli pandispanya kalıbı
Yapılışı
Benim kelepçeli kalıbım 25 cm olduğu için bisküvileri yaklaşık 25 cm çapında pişirdim. Kelepçeli kalıp ne işe yarayacak derseniz, pişirdiğimiz bisküvileri aralarına krema sürerek kalıba yerleştirip öyle buzdolabına kaldırıyoruz. Pasta hazır olunca kalıptan çıkarıyoruz.Bisküvileri hazırlamak için verilen malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üç eşit parçaya bölün.İki parçasına kakao yedirip yoğurun.Üç parça hamuru ayrı ayrı açarak- kalıp ölçüsünde- pişirin. Kelepçeli kalıba önce kakaolu bisküvi sonra bol krema (krema ılık olacak) sonra beyaz bisküvi - krema en üste son kakaolu biküviyi koyup kalan kremayı boşaltın.Üzerini çikolata ile süsleyin. Soğutup buzdolabına kaldırın.5-6 saat sonra yenmeye hazır.Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın . İncecik koyduğunuz bisküviler kabarmış olacak.Bayram için bu pastayı limonlu hazırlamayı düşünüyorum. Tek yapmam gereken hamura ve kremaya limon kabuğu rendesi eklemek.

Kestane Yiyelim !

Bugün erkenden kalkıp işe gitmeden önce kestaneli pastaya son halini verdim. Zamanın kısıtlı olması biraz heyacan yaratıyor.Fotoğrafını çekerken hala sıcaktı. Akşam tadacağız.Ben yaparken iyi vakit geçirdim :),dışarıda yoğun sis var ve sıcacık mutfakta pasta yapmak çok zevkli ama gitmem gerek :(. Ayrıntılar daha sonra...
***********************************************
Tarifi ekleme zamanı geldi sonunda. Daha önce benzer bir pastayı dışarıda yemiştim. Kestane pastalara gerçekten çok yakışıyor. Aynısını evde yapmaya çalıştım.Annemin pandispanya ve krema tarifini kullandım. Kremanın ve pandispanyanın sütlü kahve renginde olması için biraz kakao ekledim. Bunuda annem Oktay Usta 'dan öğrenmiş. Derleme bir tarif oldu kısaca. Benim hazırladığım haliyle yapılışı şöyle:
Pandispanya için:
- 5 yumurta
- 5 fincan şeker
- 5,5 fincan un
- 2 yemek kaşığı (silme) kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 25 cm lik kek kalıbı
Pndispanya hamurunu yumurtaları ve şekeri öncelikle çırparak, sonrasında un,kakao, vanilya, kabartma tozu ekleyerek hazırlayın , kalıba döküp pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine üç parçaya bölün.
- 1.5 litre süt
- 3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık kakao

Süslemek için:
- En az 20 adet haşlanmış kabuğundan ayrılmış kestane
- Yarım paket damla çikolata
- Bir paket bitter çikolata
Kestanelerden 4-5 tanesini ayrıp , diğerlerini elinizle veya çatal yardımıyla ufalayın. Pandispanya arasına, önce bol krema sürün, sonra ufalanmış kestane parçaları ve bitter çikolata serpiştirin. Bu şekilde iki katı bitirdikten sonra , en üst kısma kremayı sürüp kestane parçacıklarıyla her tarafını süsleyip, benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı gezdirin. Çikolataya buladığınız bütün kestaneleri uygun şekilde yerleştirin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra , ikram edin.

Limonlu Pasta

Öncelikle hepimize hayırlı bir Ramazan ayı diliyorum.Bu ay boyunca sanırım tarifler daha çok tatlı ağırlıklı olacak.Ramazan ayının ilk tatlısı gördüğünüz pasta.Hanımlar, işlerimizi daha çabuk ve planlı yapacağız .İftara yemek yetiştirmek , misafir ağırlamak daha hızlı olmayı gerektirecek. Pastayı hazırlama süresi 30 dakika. Limon aromalı, yumuşak dilimler ,çayla ikram edilebilir.
Önce kremasını hazırlayıp bir kenara koymalı soğuması için.
Krema 1 kilo süt, 2 kaşık buğday nişastası, 2 kaşık un, 1 limon kabuğunun rendesi, 6-8 kaşık şeker.Malzemeleri kullanarak ve sürekli karıştırarak kremayı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Pasta Malzemesi
- 500 gr un(fazla gibi görünebilir hamurun kıvamı kek hamurundan daha koyuca olacak)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı dolusu yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- üzerini süslemek için 2 adet limon
Kaseye yumurta ve şekeri koyun ve köpük olana kadar mikserde çırpın.Yağ, yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın . En son unu katıp hamur elde edin. 24-25cm lik pandispanya kalıbına yayın.Kalıbı yağlamayı veya yağlı kağıt sermeyi unutmayın.Hamurun üstüne ince dilimlenmiş limon halkaları yerleştirin.Toz şeker serpiştirin ve 175 C de kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra , ikiye bölüp arasına bolca krema sürün . Buzdolabında en az iki saat dinlendirin.Servis yapacağınız zaman pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Heritage Chocolate Cake

Hershey bu ayki tariflerinden Heritage Chocolate Cake "i yoğun çikolata tadıyla 4 temmuz kutlamaları için öneriyordu. Pastanın üzerini marzipan hamuruyla yaptığım basit çiçeklerle süsledim.
Kendi yaptığım şekliyle ve bardak ölçüsüyle tarif şöyle:
Malzemeler
- 1,5 bardak şeker
- 3 kaşık dolusu kakao
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3/4 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 4 ,5 çay kaşığı elma sirkesi üzeri süt ile 1,5 bardağa tamamlanmış (süt+sirke karışımı)
- 3 kaşık kakao
- 1/3 bardak zeytinyağı
- 2 bardak pudra şekeri
- 1/3 bardak süt (süt miktarını azar azar ekleyerek çikolata sosun koyuluğunu ayarlayabilirsiniz)
- vanilya

Yapılışı
- Ilık yumurtaların beyazlarını , şeker ile köpük köpük olana kadar çırpın .Sarıları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Zeytinyağını , süt + sirke karışımını ekleyip karıştırın.
- Un , kakao, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
- Kuru karışımı eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Kek hamurunu tahta kaşıkla karıştırarak yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm çapındaki kalıba bekletmeden dökün.
- 175 C de pişirin.

Pişen keki soğuttuktan sonra kalıbından çıkarıp, enlemesine ortadan ikiye bölüp sosun yarısını arasına dökün. Diğer yarıyı kapatıp , üzerine çikolata sosu yayın. Dilediğiniz gibi süsleyin.
Bengal Pasta

11 yaşındayım (yıl 1984). Yaz tatili için Fethiye 'deyiz. Aklımda kalanlar:
- Denizin mavisi, adalar turu, sakinlik...
- Sığla ağacının kokusu,
- Küçük bir motorla denize açılıp alabora olma tehlikesi geçirişimiz...
- Yanıklar köyünden kendi ellerimizle toplayıp satın aldığımız sebze ve meyveler...
- Sahildeki Roma dondurmacısı, kediler , olta takımları, mazot kokan yatlar...
- Bana kurallı yüzmeyi gösteren ( o zaman 80 yaşındaydı) Talat Yüzmen 'le tanışmam. Kendisi 1930 'lu yıllarda İstanbul Fenerbahçe'den adalara defalarca yüzdüğü için soyadı bizzat Atatürk tarafından ödül olarak verilmiş. Ben tanıdığımda da adalara yüzebilecek kadar dinç ,nev-i şahsına münhasır bir kişilikti.
- Fethiye 'de yaşayan Nebahat Hanım 'ın yemek daveti, ferah evi ve hoş sohbeti..
Malzemeler
Hamur için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- aldığı kadar kepekli un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
- 750 ml süt üzeri su ile 1 litreye tamamlanacak.
- 3 kaşık tepeleme kepekli un
- 2 çay bardağı esmer şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 lt süt
- 2 kaşık tepeleme kepekli un
- 2 kaşık buğday nişastası
- 1,5 çay bardağı esmer şeker
- 1 paket vanilya
- 1-2 fiske incecik rendelenmiş limon kabuğu
- Beyaz krema ile kakaolu kremayı pişirin , blendırdan geçirin.Soğuması için bir kenara koyun.
- Hamur için önce tüm sıvıları karştırın.Karbonat ekleyin.Unu eleyerek azar azar katıp , yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 6 parçaya bölün.Yarım saat kadar dinlendirin.
- Her birini 24-25 cm (yemek tabağının ters çevrilmiş halini ölçü olarak kullandım)çapında açıp yağlı kağıt serilmiş fırında teker teker , pembeleşinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra kenarlarında düzeltme yapıp, hepsini aynı boya getirin.
- Pasta tabağına bir yufka alıp önce bol beyaz krema sürün.Üstüne diğer yufkayı kapatıp kakaolu kremadan sürün. Bu şekilde devam ederek 6 yufkayı bitirin. Ben kremaları dengeli süremedim. (kremaların bir kısmı daha yapım aşamasında çocuklar tarafından tüketildi :)
- Kremaların kenarlardan taşmasını sağlayın. En üste kakaolu kremayı sürün.
- Bir gece dinlendirip sevdiklerinize ikram edin.

Pişirdiğim Türk kahvesiyle birlikte pastayı eşime, çok sevdiği kirazlarla ikram ettim. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır ya.İnşallah bu bir dilim pastanın da hatırı senelerce olur...
Çocuklar Sevindi

Ayşe nin okulda doğum günü kutlandı. Kızlarım pembe olan herşeye tutkun olduklarından, Ayşe de arkadaşlarının doğum gününde ve pastanelerde gördüğü süslü pembeli , özellikle barbili ( bu barbi tutkusu daha ne kadar sürecek bilemiyorum) doğum günü pastalarından istedi. Bende okulda ilk kez doğum gününü kutlayacağı için Onun bu isteğini geri çevirmedim. İstediği gibi pembe çiçekli pasta siparişini (konusunda iddialı sandığımız pastaneye) doğum gününden 5 gün önce verdik ve okula gönderilmesini istedik. Pasta tam vaktinde gönderildi, ama kanarya sarısı kremayla kaplanmış ve kırmızı çiçeklerle süslenmiş. Kızımın hayal kırıklığını unutamıyorum. Tabii ben de üzüldüm, hemen pastaneyi aradım ,bana aşçıbaşını bağladılar. Neden isteğimiz dışında böyle garip renkli bir pasta yaptığını sordum. Bana verdiği cevap, ellerinde pembe renkli hamurun, kremanın kalmamış olmasıydı. 5 gün önce sipariş verdiğimi hatırlatınca özür diledi ve bir daha ki sefere telafi ederiz dedi. Bir daha pastaneden pasta almamaya karar verdim ve kızıma verdiğim sözü bu gün yerine getirdim. Pastanın üst kreması zerre miktarında gıda boyası içeriyor. Gıda boyası yerine , çilekle pembe renk elde edilip edilmeyeceğini bilen varsa, benimle paylaşırsa sevinirim. Aşağıdaki tarif yağ ve hazır krema içermiyor.

Pandispanya
- 5 kahve fincanı şeker
- 5 yumurta (oda sıcaklığında)
- 5,5 kahve fincanı un
- 1 kahve kaşığı kabartma tozu
- yarım fincan limon suyu, üzeri su ile bir fincana tamamlanmış
Pasta Üst Kreması
- 180 gr toz şeker
- 80 gr elenmiş un
- 3 tane yumurta
- 1/2 lt süt
- 1 paket vanilya
- 4-5 fiske limon kabuğu rendesi
- 1/2 kilo süt
- 1 kaşık nişasta
- 1 kaşık un (tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 4 kaşık şeker
Pastanın Üstünü Süslemek İçinPastanın üstünü süslemek için kullandığım beyaz krema şöyle hazırlanıyor:
1 yumurta beyazını kar beyaz olana kadar çırpın ve içine 1 çay bardağı pudra şekeri katın. Bir süre daha çırptıktan sonra süslemek için kullanın.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder